ΝΑΙ στην Ευρώπη! ΝΑΙ στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη! ΝΑΙ στην Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη!
Αθήνα, 3 Ιουλίου 2015 Ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science είναι πάντα παρών στις κρίσιμες στιγμές του τόπου μας. Δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας και συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό της ελληνικής κοινωνίας για την έκβαση των πολιτικών διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη στρατηγική πορεία της χώρας.
Σε συνέχεια της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ανεξάρτητα από την διατύπωση του ερωτήματος, μια ενδεχόμενη επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, απειλεί να αποξενώσει περαιτέρω την Ελλάδα από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ελλείψει γραμμής χρηματοδότησης να οδηγήσει σε πιστωτική ασφυξία, σε άτακτη χρεοκοπία και τελικώς σε πιθανή μη καταβολή μισθών και συντάξεων.
Πιθανή έξοδος από το Ευρώ χωρίς κανένα σχέδιο θα είναι μια ταπεινωτική εξέλιξη για τον Ελληνικό λαό με μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Από την άλλη, η επικράτηση της θετικής απάντησης στο επερχόμενο δημοψήφισμα θα απομείωνε σημαντικά τον κίνδυνο «ατυχήματος» και θα επανέφερε σταδιακά την Ελλάδα και την οικονομία στην ομαλότητα, με δυσκολίες μεν αλλά σταθερά μέσα στην Ευρώπη.
Οι αποφάσεις που καλούνται να λάβουν οι Έλληνες σε αυτό το δημοψήφισμα δεν αφορούν κομματικές θέσεις και προτιμήσεις αλλά θέσεις εθνικής πορείας και στρατηγικού προσανατολισμού της χώρας. Οι όποιες αποφάσεις θα έχουν αντίκτυπο στο γίγνεσθαι της χώρας μας για τις επόμενες γενιές ενώ σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη διακυβεύονται τα κεκτημένα της σύγχρονης ιστορίας μας, το μέλλον και η αξιοπρέπεια του λαού μας.
Η Ελλάδα που ταυτίζεται με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη Δημοκρατία πρέπει την Κυριακή 5 Ιουλίου να στείλει ένα μήνυμα προσήλωσης στην Ευρωπαϊκή μας πορεία. Ο χρόνος που έχουμε μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος μπορεί να είναι εξαιρετικά λίγος αλλά από την άλλη είναι αρκετός για να σταθούμε σοβαρά και υπεύθυνα απέναντι σε αυτήν την ιστορική στιγμή και την υποχρέωση που καλούμαστε να εκπληρώσουμε. Καλούμαστε να επιλέξουμε μια προοπτική εξομάλυνσης της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα διακηρύσσοντας ότι η Ευρώπη ήταν και θα είναι τόσο το δικό μας σπίτι όσο και των επόμενων γενεών.Ως απόφοιτοι ενός κορυφαίου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου παγκόσμιας εμβέλειας, ιδρυτικός στόχος του οποίου είναι «η βελτίωση της κοινωνίας» (“betterment of society”), παίρνουμε υπεύθυνα σαφή θέση.
Σας καλούμε όλους να υποστηρίξετε την παραμονή και την προοπτική της χώρας μας στην Ευρώπη. Δηλώνουμε το παρών στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 3/7/2015 και ώρα 19:30 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε και να ενώσετε μαζί μας τις φωνές σας μακριά από διχασμούς και κομματικούς φανατισμούς. Με ενότητα και το βλέμμα στο μέλλον. ΝΑΙ στην Ευρώπη! ΝΑΙ στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη! ΝΑΙ στην Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη! Με τιμή, Τα μέλη του Δ.Σ. Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων London School of Economics and Political Science